Prijsanalyse 8/10: BTC, ETH, XRP, BCH, LINK, BSV, LTC, ADA, BNB, CRO

De Bitcoin-prijs blijft dalen met $12.000, maar de altcoins hebben geprofiteerd van het bereik gebonden actie door hoger te gaan.

Handelaren geven de voorkeur aan een trendmatige markt omdat deze over het algemeen in één richting beweegt en de retracements bieden een laag risico op toetreding tot de markt. Dit komt omdat een handel die de grote trend volgt een grotere kans biedt om winst te maken dan een handel in een volatiele markt.

Aangezien verschillende cryptocurrency’s in juli een trendmatige beweging begonnen, steeg het webverkeer naar de cryptobeurzen ook met 13%, volgens gegevens van ICO Analytics.

De derivatenmarkt komt ook tot leven wanneer de onderliggende markt trending is als professionele handelaren gebruik maken van de hefboomwerking om snel winst te maken met behulp van de futures en opties route. Dit zou een van de redenen kunnen zijn voor de aanhoudende stijging van de openstaande rente op Ethereum-opties (ETH) in de afgelopen drie maanden.

Verschillende redenen kunnen worden toegeschreven aan het begin van een trendmatige beweging in een activaklasse. Max Keiser is van mening dat het kapitaal dat Azië ontvlucht is een van de belangrijkste redenen is voor de scherpe rally in Bitcoin (BTC).

Laten we de grafieken van de belangrijkste cryptokringen analyseren om te weten te komen of de opwaartse trend waarschijnlijk zal worden hervat of dat het tijd is voor een correctie.

BTC/USD

De stieren proberen Bitcoin Profit boven de overheadweerstand van $12.113,50 te duwen, wat een positief teken is. Dit suggereert dat de stieren nog geen winst boeken, wat frustrerend is voor de handelaren die zijn weggelaten omdat ze gedwongen worden om op hogere niveaus te kopen.

Beide voortschrijdende gemiddelden lopen op en de relatieve sterkte-index ligt in de overboughtzone, wat suggereert dat de stieren het voor het zeggen hebben.

Een breakout en het sluiten (UTC-tijd) boven $12.113.50 zal waarschijnlijk de uptrend hervatten. Er is een kleine weerstand op $12.304,37, maar die zal waarschijnlijk worden gekruist. Boven dit niveau kan de uptrend oplopen tot $13.000 en daarboven $14.000.

In tegenstelling tot deze veronderstelling, als de beren het $12.113,50 level agressief verdedigen, zou het BTC/USD-paar kunnen corrigeren naar het 20-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde ($11.052). Een sterke bounce van dit level zal de kans op een break boven de overhead weerstand vergroten.

Echter, als de beren de koers onder de 20-dagen EMA laten zakken, zal dit een teken van zwakte zijn. Onder dit niveau is een hertest van het $10,400 niveau mogelijk. Een daling onder dit niveau geeft aan dat de beren terug in het spel zijn.

ETH/USD

Ether (ETH) heeft de afgelopen dagen boven het breakout-niveau van $366 gehandeld, wat een groot pluspunt is omdat het laat zien dat de stieren zich niet haasten om hun posities te liquideren. Dit suggereert dat de stieren verwachten dat de opwaartse trend zich zal voortzetten.

Beide voortschrijdende gemiddelden hellen omhoog en de RSI is in de overboughtzone, wat erop duidt dat de weg van de minste weerstand aan de bovenkant is. Een breakout en sluiting (UTC-tijd) boven $415.634 zal een hervatting van de uptrend naar het volgende doel van $480 betekenen.

Als de beren echter de $415.634 weerstand verdedigen, kan het ETH/USD-paar wat meer tijd binnen het bereik doorbrengen.

Deze bullish view zal ongeldig zijn als de beren de koers onder $366 laten zakken. Een dergelijke beweging zal een verzwakkend momentum suggereren dat de koers naar de 20-dagen EMA ($351) kan slepen. Een onderbreking onder deze steun zou een diepere correctie kunnen betekenen naar het 61.8% Fibonacci retracement niveau van $304.367.

XRP/USD

XRP handelt momenteel in een vallend wigpatroon, dat meestal fungeert als een bullish setup. Als de stieren de prijs boven de wig kunnen duwen, zal de opwaartse trend waarschijnlijk worden hervat met het eerste doelwit op $0.346727 en vervolgens $0.432105.

De correctie van $0.326113 is gezond omdat het de RSI van de diep overbought niveaus naar beneden heeft gehaald. Beide voortschrijdende gemiddelden hellen omhoog, wat suggereert dat de stieren de overhand hebben.

Deze bullish view wordt ongeldig als de beren de prijs onder de wig en de 20-dagen EMA ($0.267) laten zakken. Een dergelijke beweging zal een negatief teken zijn dat het XRP/USD-paar naar het 61,8% Fibonacci retracement niveau van $0,244472 kan slepen.

BCH/USD

Bitcoin Cash (BCH) dompelde onder in de 20-dagen EMA ($284) op 7 Augustus en opnieuw op 10 Augustus, wat suggereert dat de beren proberen om de prijs terug te laten zinken onder het breakoutniveau van $280.

Als zij slagen, zal het reusachtige negatief zijn aangezien het op een gebrek aan vraag op hogere niveaus zal wijzen. Een dergelijke beweging zou kunnen resulteren in een daling tot $260 en dan tot $245.

Echter, de 20-dagen EMA loopt geleidelijk aan op en de RSI heeft zich boven het 60 niveau staande gehouden, wat een licht voordeel voor de stieren suggereert.

Als de stieren de prijs boven de neerwaartse lijn kunnen duwen, zal dit een voordeel voor de stieren betekenen. Boven deze weerstand is een rally tot $353 mogelijk. Een uitbraak van dit niveau zou de opwaartse trend kunnen hervatten tot $400.

LINK/USD

Chainlink (LINK) dompelde op 7 tot $9.05 Augustus onder, maar de beren konden de lagere niveaus niet volhouden. Door dicht (UTC tijd), had de prijs scherp van de intraday laagste punten hersteld, die het agressieve kopen door de stieren toont.

Deze beweging schijnt om de agressieve beren aan de verkeerde kant gevangen te hebben, en zij werden gedwongen om hun korte posities te behandelen aangezien de prijs aan nieuwe hoogten brak, die in een sterke verzameling op 8 en 9 Augustus resulteerden.

Het LINK/USD paar steeg naar een hoogte van $14.4586 op 9 Augustus, die net onder het 200% Fibonacci uitbreidingsniveau van $14.8537 ligt. De beren zullen waarschijnlijk een stijve weerstand in de $14.4586-$14.8537 streek opzetten en RSI is ook in de diepe overboughtzone toegenomen, wat een kleine consolidatie of correctie voorstelt.

In tegenstelling tot deze veronderstelling, als de stieren op een hoger niveau blijven kopen en de prijs boven de resistente zone duwen, is een rally naar 261.8% Fibonacci uitbreidingsniveau van $17.4319 mogelijk.

BSV/USD

De stieren hebben moeite om Bitcoin SV (BSV) boven de $240 weerstand te duwen, wat wijst op een gebrek aan vraag op hogere niveaus. Aan de andere kant kopen de stieren echter de dips tot $214.

De 20-daagse EMA ($216) is aan het afvlakken en de RSI daalt geleidelijk aan, wat suggereert dat de stieren hun grip verliezen. Als de beren de prijs onder de 20-dagen EMA en de $214 steunzone laten zakken, is een daling naar $200 mogelijk.

Aan de andere kant, als het BSV/USD-paar terugkaatst van de 20-dagen EMA, zullen de stieren opnieuw proberen de prijs boven de $240 te duwen. Indien succesvol, is een beweging naar $260.86 waarschijnlijk.

LTC/USD

Litecoin (LTC) heeft ruwweg tussen het $56-$60 niveau sinds 2 augustus gehandeld. Dit suggereert een evenwicht tussen vraag en aanbod. Nochtans, aangezien beide bewegende gemiddelden stijgen en de RSI in de positieve zone is, is het voordeel met de stieren.

Als het LTC/USD paar boven de $60 komt, zal het voordeel verschuiven ten gunste van de stieren. Boven dit niveau is een rally tot $65.1573 mogelijk. Dit is het kritieke niveau om op te letten, want als de stieren de prijs boven dit niveau kunnen opdrijven, zal het momentum waarschijnlijk toenemen.

Omgekeerd, als de beren het paar onder de $56 en de 20-dagen EMA ($54.83) laten zakken, is een daling naar de kritische steun op $51 mogelijk. Een pauze onder deze steun zal een mogelijke verandering in de trend signaleren, maar als de stieren de dip naar deze steun kopen, kan het paar nog een paar dagen aan het bereik gebonden blijven.

ADA/USD

Cardano (ADA) wees van de $0.15-$0.1543051 weerstandszone op 9 Augustus af, wat aantoont dat de beren deze zone agressief verdedigen. Echter, de stijgende voortschrijdende gemiddelden suggereren dat de weg van de minste weerstand naar de bovenkant is.

Als het ADA/USD paar terugkaatst van de 20-dagen EMA ($0.1379), zullen de stieren nog één poging doen om de prijs boven de zone te schalen. Als ze slagen, is een rally naar $0.173 en dan naar $0.20 mogelijk.

Echter, als de beren de prijs onder de 20-dagen EMA laten zakken, is een daling naar de $0.13 support waarschijnlijk. Een stuitering van deze support zou het paar nog een paar dagen aan het bereik gebonden kunnen houden. Een break onder de $0.13 zal waarschijnlijk het voordeel ten gunste van de beren verschuiven met de volgende support op $0.12.

BNB/USD

De Munt van de Binantie (BNB) heeft binnen de strakke waaier van $21.7628-$22.93 voor de afgelopen drie dagen handel gedreven, die onzekerheid onder de stieren en de beren over de volgende richtingsbeweging toont.

Terwijl de stieren de dips kopen tot $21.7628, verdedigen de beren de overheadweerstand bij $22.93.

Nochtans, hellen de bewegende gemiddelden omhoog en de RSI blijft in de positieve streek, voorstellend voordeel aan de stieren. Als de stieren de prijs boven de $22.93 kunnen duwen, is een beweging naar $24.4588 en dan naar $27.1905 mogelijk.

In tegenstelling tot deze aanname, als de beren de prijs onder de $21.7628 laten zakken, is een daling naar de 20-dagen EMA ($21) waarschijnlijk. Een onderbreking onder deze steun zal een mogelijke verandering in de trend aangeven.

CRO/USD

Crypto.com Munt (CRO) blijft in een uptrend maar het ziet weerstand onder ogen dichtbij het hoogtepunt bij $0.176596. Vandaar, zal het waarschijnlijk tussen $0.176596 en $0.154322 voor een paar dagen consolideren.

RSI toont tekenen van het vormen van een bearish divergentie, wat erop wijst dat het momentum aan het verzwakken is. Als de beren de prijs onder de 20-dagen EMA ($0.159) laten zinken, zal dit wijzen op het boeken van winst en een onderbreking onder $0.154322 zal het voordeel ten gunste van de beren verschuiven.

Deze veronderstelling van een correctie zal ongeldig zijn als het CRO/USD paar hoger blijft en breekt boven de $0.176596. Boven dit niveau is het volgende niveau om op te letten $0.20.