Australske Conman arrestert for påstått $ 1,73M Bitcoin svindel

Den australske conman Peter Foster er blitt arrestert av undercover-politiet i Queensland.
Foster står overfor svindelklager som involverer over 1 million dollar i bitcoin.
Han er blitt utlevert til New South Wales og nektet kausjon.

Den serielle australske conman Peter Foster, som påstås å ha nettet 1,73 millioner dollar verdt stjålet bitcoin ved å ha gitt seg ut etter noen andre, er blitt arrestert i Queensland, Australia

I følge en rapport fra The Sydney Morning Herald, 20. august, ble Foster arrestert mens han gikk med hundene sine på stranden i Port Douglas, Queensland. Han ble dramatisk taklet og arrestert av to detektiver som stilte seg som joggere.

Mekanikken til Fosters påståtte Bitcoin Era forbrytelser er fortsatt delvis uklar. Det som er tydelig, er at Foster blir beskyldt for å ha opptrådt under det falske navnet Bill Dawson og svindlet offer Konstantinos Stylianopoulos.

Stylianopoulos overlot Bitcoin til Foster, som angivelig har viderekoblet den til egen konto. Svindelen gjorde det mulig for Foster å få tak i 1,73 millioner australske dollar (~ 1,24 millioner dollar) verdt av bitcoin i en serie transaksjoner, noen varierte så høyt som 890 000 dollar

Som et resultat har Foster blitt tiltalt for fem tellinger for å ha publisert falskt eller villedende materiale for å oppnå en fordel, ti tellinger om å ha uærlig oppnådd økonomisk fordel ved bedrag, og bevisst omgått inntektene fra kriminalitet med hensikt å skjule.

Foster, som ble beskrevet av noen som en karriereforbryter, hadde tidligere engasjement i en svindel med vekttap på flere millioner dollar og har vært i og ut av fengselet i Australia siden midten av 90-tallet. Etter en første høring ble det rapportert at Mr. Foster ble nektet kausjon. Saken kommer tilbake til en domstol i Sydney 22. oktober.